Vikplogs användningsområde

Vikplogar, vilka använder det? Vikplogar används flitigt av fastighetsägare, entreprenörer, lantbrukare, kommuner och landsting för snöröjning vid industriområden, parkeringar, trottoarer, vägar och parker. På senare tid har det blivit allt mer vanligt att även privata markägare är flitiga användare av vikplogar, vanligtvis atv vikplogar, men även för kompakttraktor och traktorer. Vikplogen är numera den vanligaste utav snöplogen på marknaden och står för ca 85% av snöplogs försäljningen, men detta betyder nödvändigtvis inte att den är bäst för just ert ändamål.

Välj rätt Vikplogs leverantör

När ni som vikplogs köpare skriver kravlistan för vad er vikplog skall klara av. Så finns det ett mycket viktigt kriterium som skall uppfyllas. Detta är att välja en vikplog ifrån känt fabrikat för att slippa strul och krångel. Genom att lägga några kronor extra på en hållbar vikplog ifrån en känd vikplogs leverantör så kommer detta bespara er både tid och pengar i framtiden. Så för att göra ett bra vikplogs köp så dubbelkolla både kvalité och varumärke mer än en gång innan ni slår till och gör affär. Detta betyder givetvis inte att köpa en vikplog ifrån de ”största” varumärkerna är det bästa, men en billig snöplog är sällan en bra snöplog. Så köp ifrån en vikplogs återförsäljare med gott omdömme och många år i branchen så man vet att det är välbeprövade vikplogar.

Bilder på vikplogar

Se nedan bilder på vikplogar. här är ett urval med vikplogar ifrån olika vyer och perspektiv. Klicka på respektive bild för att förstora vyn och se detaljer. Tänk på att samtliga snöplogar och produkter på bilderna finns i flera olika utförande och storlekar och kan därför vara dimensionerade på annorlunda sätt för dig eller på en annan lastare / traktor än de som är monterade nedan visas nedan. 

Hydraulflöde för vikplog

Vikplogen är i de flesta fall den effeiktivaste snöplogen för snöröjning. Men även vikplogen har sina nackdelar även om dom är få. En av nackdelarna är att vikplogar ofta kräver att maskinen den monteras på, har ett högre hydraulflöde. Därför kan det ibland vara begränsat vid val av maskin, men det ökar också plogens manövering. Ett högre hydraulflöde är bra för det gör att vikplogen reagerar snabbare och effektivare.